Γυναικεία Επιχειρηματικότητα

Ευρωπαϊκό Συνέδριο
Περισσότερες Τεχνολογίες; Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!

Τρίτη 06 Νοεμβρίου 2012
Divani Caravel Hotel, Βασ. Αλεξάνδρου 2, Αθήνα
Δωρεάν Συμμετοχή

Το ευρωπαϊκό συνέδριο «Περισσότερες τεχνολογίες; Περισσότερες γυναίκες επιχειρηματίες!», αποτελεί την κορύφωση μιας σειράς επιτυχημένων δράσεων ενημέρωσης και δημοσιότητας στα πλαίσια του ευρωπαϊκού έργου με ακρωνύμιο «ladybizIT», της πρωτοβουλίας «Leonardo da Vinci», με στόχο να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να υποστηρίξει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και να προωθήσει τους τρόπους με τους οποίους οι Τεχνολογίες Πληροφορίας & Επικοινωνιών (ΤΠΕ) μπορούν να την ενισχύσουν.
Το ευρωπαϊκό έργο «ladybizIT» λαμβάνοντας υπόψη ότι ένα από τα βασικότερα εμπόδια για τις γυναίκες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά είναι η περιορισμένη πρόσβαση στις ΤΠΕ και η αξιοποίησή τους, θέτει τις προϋποθέσεις διαλόγου μεταξύ γυναικών επιχειρηματιών, κοινωνικών εταίρων, κέντρων λήψης αποφάσεων, διαμορφωτών πολιτικής και γυναικείων φορέων. Στόχος του είναι να ενθαρρύνει τις «μέλλουσες» γυναίκες επιχειρηματίες μέσα από την ανάδειξη των δυνατοτήτων των ΤΠΕ για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Έτσι, μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα παρουσιαστούν 12 ευρωπαϊκά έργα που μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες της Ευρώπης να ανακαλύψουν τι μπορεί να κάνει γι’ αυτές το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU Lifelong Learning Programme).

                                                                 Ποια είναι αυτά τα έργα; 
 1. Το έργο DigEM με στόχο την ενδυνάμωση των ψηφιακών δυνατοτήτων και κεντρικό μήνυμα «Σταμάτα να φοβάσαι τους υπολογιστές και γνωριστείτε καλύτερα».
 2. Το έργο e50plus που αφορά τις γυναίκες παραγωγούς άνω των 50 και το ηλεκτρονικό εμπόριο για παραδοσιακά προϊόντα.
 3. Το έργο e-chance 2.0 για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας μέσα από την ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού στις τεχνολογίες web 2.0 και την ανάδειξη των δυνατοτήτων τους στις σύγχρονες επιχειρήσεις.
 4. Το έργο EU women για γυναίκες που ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.
 5. Το έργο FE:MALE που προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε γυναίκες επιχειρηματίες.
 6. Το έργο gender-IT που υποστηρίζει την ισότητα των φύλων στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών.
 7. Το έργο OWLE 50+ που αφορά γυναίκες άνω των 50 στην εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα.
 8. Το έργο Predil που προωθεί την ισότητα στον ψηφιακό γραμματισμό.
 9. Το έργο SHE IN EUROPE που εστιάζει στις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες.
 10. Το έργο USEREC που βελτιώνει την ικανότητα των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων σε επιχειρηματικές λύσεις που βασίζονται στις Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ).
 11. Το έργο women@business που υποστηρίζει τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.
 12. Το έργο Womentor που προωθεί την ισότητα των φύλων μέσω της καθοδήγησης.
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα εργαστήρια του συνεδρίου με θέμα:

Feel the mentoring, αξιοποιήστε τα δυνατά σας σημεία!
Το workshop feel the mentoring δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε τα οφέλη του μέντορινγκ, να αναγνωρίσουμε τα δυνατά μας σημεία και να θέσουμε τους επαγγελματικούς μας στόχους. Οι βιωματικές ασκήσεις του εργαστηρίου θα μας καθοδηγήσουν, ώστε να καταρτίσουμε ένα σχέδιο δράσης για να επιτύχουμε τους στόχους αυτούς χρησιμοποιώντας τα δυνατά μας σημεία.

Διπλό κλικ στην επιχειρηματικότητα
Το workshop είναι αφιερωμένο στη χρήση των πολύ γνωστών εφαρμογών αυτοματισμού γραφείου Excel, PowerPoint και Word και στην αξιοποίηση των όχι και τόσο γνωστών δυνατοτήτων τους. Επιπλέον, θα διευρύνει τους ορίζοντες της γνώσης μας με εύκολο και πρακτικό τρόπο. Το διπλό κλικ είναι λοιπόν το «κλικ» του ποντικιού του υπολογιστή και το «κλικ που μας κάνει» η χρήση και αξιοποίηση των δυνατοτήτων αυτών στην καθημερινότητά μας.

Like, link, share, follow this workshop
Αυτό το workshop θα μας δώσει την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε δυναμικά τις δυνατότητες των social media χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουμε μεγάλα ποσά για να διαφημιστούμε, να αναπτυχτούμε και να δικτυωθούμε στην παγκόσμια πλέον αγορά. Θα μάθουμε πώς να διαφημιστούμε στα social media και τι πρέπει να γνωρίζουμε και τι να αποφύγουμε για να έρθουν οι πελάτες σε εμάς και να μείνουν.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν.  
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.gender-it.eu 

Σχόλια