"Το κατάλληλο μακιγιάζ για να φωτίσουμε σωστά το δέρμα μας"

Καθώς ο χειμώνας είναι εδώ και το κρύο θαμπώνει την επιδερμίδα μας, πρέπει να ενυδατώνουμε το δέρμα μας, και με τις σωστές τεχνικές στο μακιγιάζ, να το φωτίσουμε ώστε να φαίνεται υγιές και πιο νεανικό.
Μακιγιάζ για να φωτίσουμε το πρόσωπό μας

  1. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για να πετύχουμε τον σκοπό μας, είναι να πίνουμε 1,5 λίτρο νερό την ημέρα, και να χρησιμοποιούμε μια πλούσια ενυδατική κρεμά.
  2. Τα επόμενα βήματα αφορούν στο μακιγιάζ και ξεκινάμε με ένα ελαφρύ υγρό makeup, ή μια bb cream, σε μια ελαφρώς κιτρινωπή απόχρωση, που θα δώσει στο δέρμα μας ωραίο και φυσικό τόνο.
  3. Αν χρειαζόμαστε έξτρα κάλυψη, ένα στικ makeup στην ίδια απόχρωση, ώστε να μη βαρύνει την επιδερμίδα μας, είναι ιδανικό. Απαραίτητο φυσικά, είναι και το υγρό κονσίλερ διότι δείχνει πιο φυσικό στο μάτι μας.
  4. Αν υπάρχουν μαύροι κύκλοι, είναι απαραίτητη μια πορτοκαλί βάση που τοποθετείται σε μικρή ποσότητα πριν από το κονσιλερ, και φωτίζει σωστά τη περιοχή του ματιού, χωρίς να μας γκριζάρει.
  5. Συνεχίζουμε τοποθετώντας μια πούδρα σε ελεύθερη μορφή, τύπου mineral, που δίνει ένα ωραίο φυσικό αποτέλεσμα. Χρήσιμη είναι και η βάση ματιών, η οποία βοηθά τις σκιές να διατηρηθούν για πολλές ώρες.
  6. Το highliter, είναι ένα σημαντικό κομμάτι στο μακιγιάζ, γιατί δείχνει το πρόσωπο πιο ανάγλυφο. Προτιμότερο θα ήταν, να είναι σε φυσική απόχρωση, ώστε το αποτέλεσμα να δείχνει νεανικό. Το απλώνουμε σε μικρή ποσότητα στα μήλα του προσώπου και στο πλάι της περιοχής των ματιών.
  7. Το ρουζ πρέπει να μη δείχνει ξένο στο πρόσωπό μας, οπότε οι “ροδακινί-ροζ” αποχρώσεις είναι ιδανικές για ανοιχτόχρωμες επιδερμίδες, και οι “σάπιο μήλο” και “απαλό δαμασκηνί”, για σκουρόχρωμες.
  8. Επίσης, ιδανικό θα ήταν, να επιλέξουμε ένα ανοιχτόχρωμο μολύβι φρυδιών, ώστε να δείχνει πιο εναρμονισμένο με το υπόλοιπο μακιγιάζ μας.
  9. Για ακόμα πιο πολύ φωτεινότητα στα μάτια, μπορούμε να αγοράσουμε ένα khol μπεζ μολύβι, να το τοποθετήσουμε στην εσοχή των ματιών μας, και με αυτόν τον τρόπο να τονίσουμε ακόμα περισσότερο το βλέμμα.
  10. Και τέλος, για τα χείλη μας προτιμάμε τα γκλος σε γλυκές ζαχαρένιες αποχρώσεις, που μας χαρίζουν την απόλυτη νεανική λάμψη!

Δήμητρα Ζέρβα
makeup artist
Το άρθρο μας όπως δημοσιεύτηκε στο www.babyzone.gr

Σχόλια