6 λόγοι για να χάσετε από τώρα κιλά για το καλοκαίρι
1.         Για να μπορείτε να συνεχίσετε την καθημερινότητά σας κανονικά, χωρίς να αισθάνεστε κουρασμένοι. Οι δίαιτες με πολύ χαμηλές θερμίδες είναι πιθανό να μας κάνουν να αισθανόμαστε κουρασμένοι και χωρίς συγκέντρωση.
2.         Γιατί το ονειρεμένο σώμα των περισσότερων είναι γυμνασμένο. Μόνο ο συνδυασμός της διατροφής με την άσκηση θα έχει ως αποτέλεσμα το σώμα που θέλετε σε αντίθεση με τη γρήγορη απώλεια βάρους που μάλλον θα μειώσει αρκετά κ τη μυϊκή μάζα. Ταυτόχρονα, η πολύ χαμηλή πρόσληψη θερμίδων θα μειώσει κ την απόδοσή σας στην προπόνηση.
3.         Δείτε τη διαδικασία ως μία ευκαιρία να μάθετε κάποια πράγματα γύρω από τη διατροφή. Μη βλέπετε τη διατροφή σαν μαύρο-άσπρο, ή κάνω μία δίαιτα με 800 θερμίδες ή τρώω ό,τι βρω χωρίς να σκέφτομαι. Για να κρατήσετε ένα φυσιολογικό βάρος πρέπει να βρείτε τη χρυσή τομή ανάμεσα στα δύο. Ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής με ποικιλία τροφών θα ανακαλύψετε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, δεν είναι απαραίτητο να τρώω μόνο γιαούρτια κ μήλα για να χάσω βάρος και δεν είναι όλα τα φαγητά μιας υποθερμιδικής δίαιτας άνοστα. Ευκαιρία να μάθουμε και καμία συνταγή!
4.         Γιατί δεν μπορείτε να αλλάξετε  εντελώς την καθημερινότητά σας, είτε αυτό αφορά το μαγείρεμα δεύτερου φαγητού, είτε ένα εντελώς διαφορετικό πρωινό, είτε παντελής έλλειψη σνακ κ αλκοόλ. Βρείτε εξατομικευμένες λύσεις διατροφής που χωράνε στον τρόπο ζωής σας.
5.         Γιατί δεν θέλετε να έχετε ελλείψεις σε φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
6.         Γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πλέον ότι δεν υπάρχουν αποτοξινώσεις, χημικές δίαιτες κ δίαιτες που ξεγελούν το μεταβολισμό.
Αφήστε λοιπόν στην άκρη μαγικές δίαιτες με πολύ χαμηλές θερμίδες και βάλτε ρεαλιστικούς στόχους που θα υλοποιηθούν με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα διατροφής. Τέλος, για να μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα, συστήνεται μία απώλεια της τάξεως του μισού με ένα κιλό την εβδομάδα, ανάλογα και με το αρχικό βάρος, ενώ δίαιτες κάτω των 1000 θερμίδων καλό είναι να αποφεύγονται.  

Δήμητρα Μελαδάκη
Κλινική διαιτολόγος - διατροφολόγος
www.BeautySpirit.gr

Δείτε το άρθρο μας όπως δημοσιεύτηκε στο www.babyzone.gr

Σχόλια