Τα μαλλιά μου ηλεκτρίζονται όταν τα χτενίζω. Τι φταίει;

Τα μαλλιά είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Το ότι δε νιώθουμε τον πόνο στην τρίχα όπως στο δέρμα μας, δε σημαίνει ότι η τρίχα δεν καταπονείται. 

Για παράδειγμα, όταν κάνουμε ντους, στο τέλος πάντα βάζουμε μια ενυδατική κρέμα σώματος, επειδή το νερό και το αφρόλουτρο αφυδατώνουν το δέρμα, με συνέπεια να το θαμπώνουν και να ξεραίνεται.
Ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες που εκτίθεται το σώμα μας στον ήλιο και τη θάλασσα, το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα μαλλιά, με τη διαφορά ότι δεν νιώθουμε τον πόνο όπως στο δέρμα. Τα μαλλιά καταπονούνται πολύ περισσότερο από το δέρμα. Οι βαφές, οι ανταύγειες, το πιστολάκι και το σίδερο, φθείρουν, ταλαιπωρούν και αφυδατώνουν την τρίχα. Κατά συνέπεια, όταν χρησιμοποιούμε πιστολάκι, να ηλεκτρίζονται ή να μην στεγνώνουν οι άκριες.
Για το λόγο αυτό όταν λουζόμαστε, πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιούμε μαλακτικό (conditioner). Μία φορά την εβδομάδα ή ανά 15 ημέρες, ανάλογα πόσο αφυδατωμένα είναι τα μαλλιά, χρησιμοποιούμε μάσκα μαλλιών για 15-20 λεπτά. Πριν το χτένισμα, ενώ είναι ακόμα νωπά τα μαλλιά, καλό είναι να βάλουμε λίγο λαδάκι ή σιλικόνη για να προστατέψουμε τις άκριες από το πιστολάκι. Ο ηλεκτρισμός στα μαλλιά οφείλεται κυρίως στην αφυδάτωση της τρίχας.
Βέβαια, υπάρχουν άλλοι δύο λόγοι που ηλεκτρίζονται τα μαλλιά, αλλά κανένας δεν σχετίζεται με την αφυδάτωση. Ο ένας είναι, “μη χτενίζεστε όταν έχετε νεύρα”, κυριολεκτικά θα σας σηκωθεί η τρίχα κάγκελο. Ο δεύτερος μπορεί να σας φανεί παράξενος αλλά ισχύει. Είτε χειμώνα, είτε καλοκαίρι μπορεί να τύχει να χτενιστείτε με αναμμένο air condition, ζεστό ή κρύο ανάλογα την εποχή. Σε αυτή την περίπτωση μειώνεται το οξυγόνο στο χώρο, με συνέπεια τον ηλεκτρισμό στην τρίχα σας. Εάν συμβεί αυτό, απλά βγείτε στο μπαλκόνι ώστε να εισχωρήσει οξυγόνο στα μαλλιά και σιγά σιγά θα επανέλθουν.

Μία συμβουλή για φυσική λάμψη των μαλλιών. 
Μετά το λούσιμο, το τελευταίο ξέβγαλμα να γίνεται με κρύο νερό.Σοφία Μάριζα, hair styler www.beautyspirit.gr


Σχόλια